Back to top

6 tabu, amiről tudnod kell a lézeres szőrtelenítés megkezdése előtt

A lézeres szőrtelenítés megkezdése előtti tudnivalók

Ha ezt a bejegyzést olvasod, valószínűleg fontolgatod (esetleg már úgy döntöttél) hogy belevágsz a lézeres szőrtelenítésbe, ráadásul az egyik leginnovatívabb megoldásra, az Elysion Pro-val végzett kezeléssorozatra esett a választásod. Remek döntést hoztál, hiszen a diódalézeres szőrtelenítés 6-8 alkalom után véglegesen megszabadít a zavaró szőrszálaktól, ráadásul a folyamat teljesen kockázatmentes.

Mielőtt belevágnál...

Számunkra minden esetben elsődleges a vendégek biztonsága és tökéletes komfortérzete,  emiatt kiemeltünk néhányat a legfontosabb javaslatok közül, amiket a kezelés előtti napokban be kell tartanod a biztonságos szőrtelenítés érdekében:

 

 1. A gyantázás, epilálás kizárva

Fontos, hogy a végleges szőrtelenítéskor a szőrtüszőben jelen legyen a szőrszál, hiszen ez vezeti le a lézerfényt a szőr képzésért felelős mátrix sejtbe. Emiatt minimum 3-4 héttel az Elysion Pro-val végzett kezelést megelőzően a gyantázás, az epilálás, valamint a csipesszel történő szőreltávolítás nem megengedett. A borotva használta ugyanakkor teljes mértékben elfogadott, hiszen az csak a szőrszál bőr feletti részét távolítja el.

2. Ne alkalmazz színező- illetve szőkítő krémeket

A szőr, illetve a bőr színét megváltoztató krémek alkalmazása tabunak számít a lézeres szőrtelenítés megkezdése előtt. Amennyiben önbarnítót- esetleg melanin aktivátort vagy bármilyen szőkítő terméket használsz, kérünk gondoskodj róla, hogy 15 nappal a kezelés megkezdése előtt már ne alkalmazd ezeket a krémeket a szőrtelenítendő területeken. Ez amiatt lényeges, mert a kezelés egyik alapfeltétele, hogy a szőrszál minimum egy árnyalattal sötétebb legyen mint a bőr. 

3. Felejtsd el a bőrradírt

Annak érdekében, hogy lézeres kezelés 100%-ban biztonságos legyen, fontos a bőr hámrétegének sértetlen állapotát megőrizni. Emiatt a kezelendő területen a végleges szőrtelenítés előtti 7 napban ne használj hámlasztót, vagy bőrradírt. Ugyanez érvényes a szőrtelenítő krémekre is, hiszen kémiai adalékanyagaik nem csak a szőrt roncsolják, de a bőrfelszínt is érzékennyé tehetik.

4. Ne napozz a kezelés előtt

Az Elysion-Pro egyik abszolút előnye más lézeres szőrtelenítő eljárásokkal szemben, hogy a napfényes évszakokban is teljes mértékben biztonságos az alkalmazása. Ugyanakkor a kezelést megelőző 3-5 napban kiemelten fontos a fényvédelem, így nem javasoljuk a direkt napozást valamint a szoláriumozást sem.

5. Egy kicsit maradj lusta 

A kezelés előtt 24 órával már nem javasoljuk a sportolást. Hogy miért? A sportolás fokozott izzadással jár, felhevül a bőr, ez pedig nem ajánlott az erős hőhatással járó kezelés előtt, illetve után sem. Így ha kihagyod az esti tornát, ne érezz lelkiismeret furdalást - nyugodtan hivatkozz rá, hogy mi mentettünk fel a mozgás alól.

6. Mielőtt hozzánk érkezel

A kezelés előtti napon kérjük borotváld le a nemkívánatos szőrt a kezelendő területen. A szőrszál így a bőr felszíne alatt megmarad, és segíti a lézerfényt levezetni a szőrtüszőbe, ahol a hő hatására kicsapódik az abban elhelyezkedő mátrix sejt, így nem tud többé szőrszálat képezni. Kérjük, a kezelés napján már ne ápold a bőrödet semmilyen termékkel, illetve a hónalj területén ne használj dezodort.

Reméljük hasznos volt számodra a bejegyzésünk és általa még tudatosabban tudsz felkészülni a tartós, bársonyos bőr zálogára, a végleges szőrtelenítésre. 

Az első, személyes vagy telefonos konzultáció során az összes lényeges információt biztosítjuk számodra, de amennyiben további kérdésed merülne fel a lézeres szőrtelenítő eljárást megelőző teendőkkel kapcsolatban, keress minket bátran a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeink egyikén, vagy írj nekünk az info@elysionszalon.hu-ra: örömmel állunk rendelkezésedre!

Üdv,

Horváthné Németh Erika