Back to top

Az arc lézeres szőrtelenítése – 2. rész

Elysion Pro

Teendők az arc lézeres szőrtelenítése után

A lézeres szőrtelenítés után néhány könnyen követhető szabályt kell csak betartani annak érdekében, hogy tovább segítsük az elindított folyamatot. A kezelést követő egyik legjellemzőbb „mellékhatás” a bőr kipirosodása, ami 1-2 órán belül eltűnik.

Ezt követően nagyon fontos a bőr hidratálása: hidratálókrémmel és aloe verával is gondoskodhatunk a kezelt bőrfelület megfelelő ápolásáról. Ugyan a korábbi szőrtelenítő folyamatok után hosszabb ideig nem volt lehetséges napozni, ám az Elysion pro-val történt végleges szőrtelenítést követőn mindössze 3-5 napig javasoljuk a szauna és a szolárium kerülését, illetve a kezelt bőrfelület napoztatását.

Továbbá szeretném kiemelni a fényvédők használatának fontosságát: csakúgy, mint bármilyen kozmetikai arckezelést követően, a lézeres szőrtelenítés után is rendkívül fontos az arc fényvédelme a pigmentációs folyamatok megelőzése érdekében. Ráadásul a fényvédelemre általánosságban is érdemes figyelmet fordítani, hiszen a bőröregedésért 80%-ban az UV sugárzás a felelős. Ami nagyon fontos, hogy két kezelés között nem szabad:

  • gyantázni,
  • epilálni,
  • csipesszel csipkedni,
  • szőrtelenítő krémet használni.

Furcsa lehet, de még az arc területén is kizárólag a borotva használata engedélyezett két kezelés között. Ez esetben ugyanis nem „bántjuk” a szőrtüszőt, hiszen nem távolítjuk el belőle a növekvő szőrszálat és így nem zavarjuk meg a természetes folyamatot. Ne aggódj: a szőr nem fog megerősödni az arcodon, hiszen a kezelésről kezelésre egyre kevesebb aktív szőrtüsző marad a felületen.

Milyen gyorsan nő vissza a szőr?

Sokan meglepődnek, hogy a szőrtelenített felületen a lézeres kezelés után a szőr ismét nőni kezd. Miért van ez? Valójában a következő folyamat játszódik le: a megkezelt szőrök elkezdnek eltávozni a szőrtüszőből. Ez a folyamat kb. 2 hétig tart, ezt követően azonban 1-2 hétig nem tapasztalható a szőrnövekedés, majd az alvó szőrtüszők aktiválódnak.

Miért kell ismételni a folyamatot 6-8 alkalommal? 

Fontos kiemelni, hogy az egyes szőrösödésre hajlamos bőrfelületeken a szőr eltérő ütemben nő. Minden esetben jelen vannak aktív fázisban lévő szőrtüszők melyekben folyamatos a szőrnövekedés, és vannak alvó fázisban lévő szőrtüszők is, melyekben az adott időszakban nem nő szőr. Ezért fontos a lézeres szőrtelenítő kezelés 6-8 (az orca esetében 10) alkalommal történő megismétlése, ám ez az ismétlés szám jóval kevesebb, mint más szőrtelenítő kezelések esetében. Miért szükséges több kezelést végezni az arcon? Egy kis érdekesség: a szőrszálak sűrűsége (szőrszál/cm2) testtájanként változó. Míg a lábszár esetében a szőrszálak sűrűsége 50 szál/cm2, az alkaron 100 szál/cm2 addig az orca területén ez a szám 880 szőrszál/cm2! Ez tökéletesen megmagyarázza, hogy miért magasabb az arcon a javasolt kezelések száma végleges eredmény érdekében.

Milyen időközönként kell megismételni a kezelést? 

  • Az arcon 4 hetente,
  • A törzs területén (ide tartozik a hónalj, a hát, a mellkas a has és a fazon területe is) 6 hetente,
  • A combok és a lábszár esetében 8 hetente ajánljuk a kezelés megismétlését.

Fájdalmas lesz a lézeres szőrtelenítés? 

Sokakat azt tartja vissza az Elysion pro kipróbálásától, hogy félnek a fájdalomtól. Vendégeink visszajelzése alapján – akik egyébként is gyantáztatták, csipesszel csipkedték vagy epilálták a bajusz, az áll vagy a pajesz területét – az általunk végzett szőrtelenítés nem kellemetlenebb az általuk korábban alkalmazott kezelések egyikénél sem.

A fájdalom szó tehát nem helytálló, ugyanakkor egy kis kellemetlen érzésre számítani kell. Bíztatnám azokat is, akik alacsony fájdalomküszöbre hivatkoznak, hogy bátran próbálják ki ezt a kezelést: ha szeretnének végleg leszámolni az arcukon megjelenő kellemetlen szőrszálakkal, akkor a diódalézeres kezelés ideális választás lehet. Ahogy a bejegyzés első részében is is olvashattad, az Elysion-pro nagyon gyors, így a kellemetlen érzés csupán pár másodpercig tart. Ennyi pedig talán belefér, hogy az önbizalmunk újra a helyén legyen, nem igaz?

Bízunk benne, hogy hasznos volt számodra a bejegyzés! Kérdés esetén nyugodtan írj nekünk emailt az info@elysionszalon.hu címre, mi pedig örömmel válaszolunk Neked.

Ha pedig kedvet kaptál a kezelés kipróbáláshoz, szeretettel várjuk bejelentkezésedet. Ne feledd: ha két terület egyidejű szőrtelenítését kéred, akkor 10% kedvezményt biztosítunk számodra a végösszegből!

Üdv,

Horváthné Németh Erika

Lézerspecialista