Back to top

Az arc lézeres szőrtelenítése - 1. rész

Elysion Pro

Fókuszban az áll, a bajusz és a pajesz területe

Kozmetikusként 30 éve foglalkozom női arcápolással és szépítéssel. Az idők során számos vendégem fordult már hozzám amiatt, mert kellemetlenséget, sőt jelentős önbizalomhiányt okozott számukra az arcukon megjelenő fokozott szőrösödés. Bár a szőrtelenítési módok tárháza igen széles, mégsem hoznak végleges megoldást az érintettek számára. Mivel ez a probléma tiniknél és változókorban is egyaránt jelentkezhet, arra gondoltam, hogy egy bejegyzést szentelek ennek a témakörnek.

Nem kívánatos szőrszálak az arcon

Az arc szőrösödése alapvetően azoknál a hölgyeknél jelentkezik, akik sötét és erős hajjal, valamint szemöldökkel rendelkeznek. Természetesen világos bőr- és szőrtípusú hölgyeknél is jelentkezhetnek nem kívánatos szőke szőrszálak az áll, a pajesz és a bajusz területén, de a probléma ez esetben kevésbé látványos (viszont nem kevésbé zavaró). Az arc szőrösödének hátterében sokszor nem csupán a genetika, de hormonális változás is állhat. A serdülőkor, a várandósság és a változókor időszakában a belső elválasztású mirigyek működése ugyanis rendkívül aktív. Ezért az említett időszakokban egyes nőknél finom, szakálszerű szőrzet jelenik meg az áll és a bajusz területén.

Pályám során számtalan technikával találkoztam, amelyek az arcon megjelenő szőrszálak eltüntetését célozták meg. Ide sorolhatjuk a szőkítést, a gyantázást, valamint az otthoni megoldások közül a szőrtelenítőkrém használatát, az epilálást és a csipesszel való szőrtelenítést is. Sokan a mai napig alkalmazzák ezeket a módszereket, de sajnos egyik sem hoz hosszantartó eredményt. Több ezek közül pedig egyenesen fájdalmas és kellemetlen.

 

Elysion pro kontra hagyományos szőrtelenítési eljárások

A számtalan eredménytelen próbálkozás után nem meglepő, hogy sokan új, valóban hatásos megoldást keresnek a kellemetlen problémára. Magam is vendégeim „megsegítségére indulva” találtam rá a diódalézerrel kezelő Elysion-pro gépre, amely valóban végleges megoldást nyújt a szőrszálak eltűntetésére. Ami számomra első találkozásra meggyőző volt az az, hogy a gép fókuszált lézerfénnyel kezel.

Mit is jelent ez?

A korábbi IPL-el, vagyis villanófénnyel végzett szőrtelenítő kezelésekkel ellentétben az Elysion nem szórja szét a fényt a bőrfelületen, hiszen a fókuszált irányításnak köszönhetően az direkt módon elnyelődik a melaninban, vagyis a szőr festékanyagában. A lézerfény nem csak elnyelődik a melaninban, hanem hővé is alakul a folyamat során. A szőrszál így ezt a hőt levezeti a szőrtüsző alján elhelyezkedő mátrixsejtbe. A hőhatás kicsapja a mátrix sejt fehérjéjét, melynek hatására elpusztul a sejt és nem tud többé szőrszálat képezni. Fontos! A megtévesztő információkkal ellentétben a lézerfény tehát nem roncsolja a szőrtüszőt, a szőrszálat termelő sejtet viszont elpusztítja.

Végleges megoldás az arc szőrtelenítésére

Az Elysion-proval végzett kezelés tehát biztonságos, hiszen a szőrtelenítés folyamata kizárólag a szőrszál belsejében zajlik, így a bőr felületén nem tehet kárt. Felmerülhet benned a kérdés, hogy mégis egy olyan kis területhez, mint az áll, a bajusz vagy a pajesz, hogy tudunk vele eredményesen hozzáférni? A válasz egyszerű: az Elysion kezelőfeje mindössze 1x1 cm, így könnyedén elérjük vele a finom területeket is.

 

Időben így alakul a szőrtelenítés:

  • A bajusz területe olyan apró, hogy elegendő egyetlen lézeres „lövést” eszközölnünk területenként. Ez kb. 12 (!) másodpercet vesz igénye.
  • Az áll és a pajesz kezelésének ideje függ a szőrösödésre hajlamos terület méretétől. Tapasztalataink szerint ez esetben az említett területek kezelése 1, maximum 2 percet vesz igénybe,
  • A szem védelme érdekében egyedül a szemöldököt nem tudjuk lézerrel szőrteleníteni, kivéve a két szemöldök közti területet. A bajuszhoz hasonlóan ez is alig pár másodpercet igényel.

 

Az arc kezelése tehát maximum pár percet vesz igénybe, de optimális esetben a diódalézeres szőrtelenítés időtartama ennél is rövidebb lehet.

Ha szeretnéd megtudni, hogy mi történik az arc végleges szőrtelenítése után, milyen mellékhatásokkal járhat a kezelés, és mennyi idő alatt nő vissza a nem kívánatos szőr az első kezelés után, akkor olvasd el a bejegyzés második részét, melyben ezekre a kérdésekre adok választ.

 

Bízom benne, hogy hasznos volt számodra a bejegyzés! Kérdés esetén nyugodtan írj nekünk emailt az info@elysionszalon.hu címre, mi pedig örömmel válaszolunk.

Ha kedvet kaptál a kezelés kipróbáláshoz, szeretettel várjuk bejelentkezésedet. Ne feledd: ha két terület egyidejű szőrtelenítését kéred, akkor 10% kedvezményt biztosítunk a végösszegből!

 

Üdv,

Horváthné Németh Erika

Lézerspecialista

Hasonló bejegyzések: