Back to top

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK A LÉZERES SZŐRTELENÍTÉSRŐL

Elysion Pro

AMIT ÉRDEMES TUDNOD AZ ELYSION PRO-RÓL

Februárban ünnepeltük az Elysion Szalon nyitásának 1 éves évfordulóját, ezért arra gondoltunk, hogy összeállítunk Nektek egy bejegyzést azokról a kérdésekről, amelyek a legtöbbször merültek fel vendégeinkben a végleges lézeres szőrtelenítő kezelés folyamata során.

Bár minden új vendégünk esetében egy részletes konzultációval, bőr- és szőrtípus meghatározással és személyre szabott kezelési tervvel indítunk, teljesen természetes, hogy a kezeléssorozat során új kérdések merülnek fel. Lássuk melyek ezek!

Hány alkalom szükséges, hogy a lézeres szőrtelenítés véglegesnek mondható legyen?

A gyakorlat azt mutatja, hogy az arc szőrtelenítése esetén 10 alkalom, míg minden más testrész esetében 8 alkalom szükséges a végleges eredmény érdekében. Olykor megtévesztő lehet, hogy a 2. vagy 3. kezelés után lelassul a szőrnövekedés.

Ez sajnos nem azt jelenti, hogy “szerencsés típus” a vendégünk, és pár lézeres szőrtelenítő kezelés meg is hozta a várt eredményt. Ilyenkor csupán azt történik, hogy az aktív, vagyis növekedő fázisban lévő szőrszálak már kihullottak, a passzív állapotban lévő szőrtüszőkben pedig még nem indult meg a szőrnövekedés.

Ez előbb vagy utóbb ez megváltozik, és az addig passzív szőrszálak aktiválódnak, és újra megindul a szőrnövekedés. Ezért szükséges végig csinálni a folyamatot, hiszen a tökéletes eredmény érdekében az összes szőrtüszőben növekedő szőrszál “magjától” meg kell szabadulnunk.

Hány alkalomnak kell eltelnie a kezelések között?

Az arc esetében minden esetben 4 hétnek kell eltelnie a lézeres szőrtelenítő kezelések között, míg a test további részein 6-8 hét “pihenőt” hagyunk. Ennek okát megtalálhatjuk a korábbi válaszban: meg kell várnunk, hogy az aktív állapotban kezelt szőrszálak véglegesen kihulljanak, illetve a korábbi kezeléskor még passzív állapotban lévő szőrszálak elkezdjenek növekedni. Ehhez a természetesen folyamatoshoz idő kell, a testünket nem lehet siettetni.


Mi a teendőm a lézeres kezelés előtt?

Az Elysion-proval végzett szőrtelenítéshez létfontosságú, hogy frissen borotvált állapotban legyen a kezelt testrész a kezelés előtt. Emiatt megkérünk, hogy mielőtt hozzánk érkezel, borotvával szőrtelenítsd a szőrtelenítendő területet minden alkalommal.

A lézeres szőrtelenítés után szabad-e más jellegű szőrtelenítési módot alkalmaznom?

Sajnos nem, kizárólag borotvával lehet szőrteleníteni. Ezzel kapcsolatban szükséges néhány tévhitet eloszlatnunk. Mivel a szőrnövekedés a lézeres kezelés hatására meg fog változni, így nem kell attól félned, hogy a szőröd “megerősödik” a borotválás hatására. A kezelés után azt tapasztalhatod, hogy a szőröd “nőni” fog, és nem tűnik el egyből. Ez amiatt van, mert a kezelés során mindig az aktív állapotban lévő szőrtüszőkre hatunk, melyekben éppen szőrnövekedés zajlik. Ezeknek a szőröknek pedig el kell hagyni a bőrödet. Vagyis nem szőrnövekedés, hanem “szőrhullás” történik.

Ha ezek a szőrszálak kihullanak (illetve borotvával eltűnteted őket) utána lassulást tapasztalhatsz a szőrnövekedésben, majd a következő kezelés időpontja előtt (6-8 hét elteltével) újra megjelennek a szőrszálak. Ez, ahogy a fenti válaszban is említettük, a passzív állapotban lévő szőrtüszők aktiválódása miatt van. Ezért fontos, hogy ne gyantázz, epilálj, vagy tépkedj csipesszel: ugyanis a folyamatunk célja, hogy a 6-8 hét leteltével mindig legyen aktív fázisban lévő szőrtüsző melyben éppen szőr növekedik. Ha ezt eltávolítod, nem lesz 100%-ban sikeres a munkánk és hátráltathatod a folyamatot, ezért kérjük, hogy csak a bőrfelületéről távolítsd el a szőrt.


Mi történik a szőrrel a kezelés után?

Az Elysion-pro segítségével eltávolítjuk az aktív szőröket. Ezt követően a kezelt szőrök 2 hét alatt “kipotyogoknak”, majd egy rövid ideig szőrmentes időszak következik míg az alvó szőrök aktivitásba lépnek a következő kezelésig.

Bízunk benne, hogy lerántottuk a leplet néhány fontos kérdésről, melyek segíthetnek Neked jobban megismerni és megérteni a lézeres szőrtelenítő kezelés és a szőrnövekedés folyamatát. Természetesen továbbra is rendelkezésedre állunk, bármilyen kérdéssel kapcsolatban fordulj hozzánk bizalommal!

Jelentkezz be most, vagy ha kérdésed van, keress minket bizalommal!

Szeretettel várjuk hívásodat:

Luca: +36 20 550 0307

Erika: +36 20 933 0879

vagy írj nekünk weboldalunkon a KAPCSOLAT menüpont alatt!